Lifestyle

Een ontroerend verhaal van een oude wijze man    

Begin van de maand opende ik mijn eigen winkel in tweedehands dameskleding.

 Ik heb al veel mooie verhalen gehoord. Maar deze bleef me het meest bij. ‘Maris, er is hier iemand voor jou’, riep Jelle. Ik antwoordde: ‘Ik kom er aan!’ Er stond een oude man voor me met een mooie visserscap op. Ik schatte hem zo rond de tachtig. 

Deze meneer had mij in de krant gespot. ‘Ik heb vijf zakken vol met dameskleding voor je. Wil je die hebben?’ ‘Vijf?!’, dacht ik. Wow! Ja tuurlijk. 
We liepen samen naar zijn auto en haalde de zakken eruit. Hij vertelde me dat zijn vrouw onlangs was overleden. Elke keer als hij de deuren van de kledingkast opende, moest hij huilen. Slik.

Ik nam twee zakken mee en de ‘oude’ man drie. Ik herhaal: drie! De man was erg fit voor zijn leeftijd. 
De zakken met dameskleding, de kleding van zijn vrouw, staan nu boven bij mij in de ruimte. ‘Je gaat het nu een goede bestemming geven’, zei de man.

Hij liet een foto zien van zijn vrouw. Hoe ze er uit zag in de jaren dertig. Prachtig! Ook liet hij een foto zien van toen ze 50 jaar getrouwd waren. Man, wat zal dat pijn doen…

Ik bedankte de man voor het brengen en delen van dit bijzondere moment. Gaf hem een dikke aai op zijn schouder en daar ging ‘ie weer. Maar, hij zou terug komen. Want hij had ook nog damesschoenen staan. We zien hem dus snel weer.

Kleding brengt herinneringen met zich mee. Van een moment, denk aan een diploma uitreiking of een bruiloft tot aan het nemen van afscheid. En in dit geval, letterlijk afscheid nemen van iemand en dus zijn/haar kleding.

Previous Post

Dit vindt je misschien ook leuk