Informatief

Mijn 8 favoriete (duurzame) Instagram accounts

Duurzame Instagram accounts ik vind er steeds meer om te volgen. In dit artikel heb ik mijn (momenteel) 8 favoriete op een rijtje gezet voor jullie. Houd je van duurzaamheid en wil je geïnspireerd worden? Dan moet je deze accounts zeker gaan volgen.

MIISHA
MIISHA is de kleine eco webwinkel. Van wattenstaafjes, houten tandenborstels en stalen/houten rietjes. Hoe fijn is dit? Allerlei duurzame producten op 1 plek. Op Instagram deelt ze prachtige foto’s van de producten die ze verkoopt.

Shampoo Bars Nederland
Dankzij Bonnie van Boncolor ontdekte ik dit fantastische bedrijf. Ik wil al een lange tijd van mijn (plastic)flessen shampoo af. Dus dit kwam top uit. De prijzen die ze rekenen zijn ontzettend fijn en ze communiceren goed wat je met hun producten kan besparen.

hetkanWEL.nl
HetkanWEL deelt hoe jij de wereld groener, eerlijker en leuker kunt maken. Via Instagram delen ze dus leuke feitjes en nieuwtjes rondom duurzaamheid. Om blij van te worden!

Branding A Better World
Ze hebben een ontzettend leuke pagina. Vooral de opmaak van hun foto’s vind ik erg leuk. Misschien een beetje hetzelfde als hetkanWEL maar toch net wat anders.

beetjeliefde.nl
Lidewij heeft ook bij mij op het Grafisch Lyceum gezeten en is nu ook helemaal in-to duurzaamheid. Haar website is al zo mooi (omg) neem even een kijkje: https://beetjeliefde.nl/. Al het papier dat ze gebruikt is 100% chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Ook heeft al het papier het FSC-keurmerk en is het van gerecycled papier of afvalhout gemaakt. Hoe vet is dat? Go Lidewij!

thredUP
De grootste online tweedehands winkel uit Amerika. Geweldig! Het bestellen gaat een beetje lastig maar de inspiratie die ze geven op Instagram is top. Vooral het besef en het idee dat de items die daar gedeeld worden tweedehands gekocht zijn door de koper. Bizar mooie dingen zie je voorbij komen.

Fashion Revolution
Fashion Revolution leerde ik kennen doordat ik begon met Word eens Wakker. Ze zetten zich in voor meer transparantie in de mode-industrie. Ze delen af en toe de mooiste eye-openers. Ook zijn ze de bedenker van de hashtag #whomademyclothes Waarin je aan de merken die jij draagt kunt vragen wie jou kleding heeft gemaakt en zo de discussie met ze start.

slowfashionmemes
En voor de mensen die geen of weinig fast fashion kopen is dit wel een hele leuke. Ze maken memes rondom de fast fashion industrie. Sommige zijn pittig maar daarom wel realistisch.

Bedankt voor het lezen en tot snel.

Mariska van der HavenPrevious Post Next Post

Dit vindt je misschien ook leuk