Informatief

Ik daag je uit; 3 maanden geen fast fashion

Slow Fashion Season, vorig jaar werd de eerste editie georganiseerd. Toen deden er wereldwijd 2.600 mensen aan mee. Dit jaar hebben al meer dan 11.000 mensen zich aangemeld voor de actie. Daarmee besparen ze samen meer dan 360 miljoen liter water en 1.4 miljoen kg CO2-uitstoot.

Slow fashion season

3 maanden lang geen nieuwe fast-fashion items kopen. Het lijkt zo simpel maar voor veel mensen een echte uitdaging. Tijdens deze 3 maanden mag je wel vintage, tweedehands of kleding ruilen.

Medeoprichter Ron van den Akker: “We willen mensen bewust maken dat er andere oplossingen zijn – dat er een andere levensstijl of manier van consumeren mogelijk is. Het juiste doen, hoeft niet saai of pijnlijk te zijn. Het kan juist leuk en creatief zijn, vooral als het wordt ondersteund door onze groeiende gemeenschap van CollActivisten. We kunnen wachten totdat de industrie, de regering of andere mensen gaan handelen. Of we kunnen samen een voorbeeld stellen met onze acties.”

Sinds begin van dit jaar koop ik geen fast-fashion items meer. Ik daag jou uit om voor 3 maanden hetzelfde te doen. Doe je mee?

Previous Post Next Post

Dit vindt je misschien ook leuk